måndag 4 november 2013

Digitala skollyftet - första och andra uppgiften!

Jag ska då i denna första uppgift presentera mig själv och dela den med andra i kursen.

Jag arbetar på en liten skola i norra delen av Kralskrona kommun i Blekinge. Skolan heter Holmsjö skola och där har jag mentorsansvaret för en år 3 -4a och ansvaret för engelska i år 3 - 6. Jag fick alldeles nyligen uppdraget som förstelärare i vårt skolområde och då för att framför allt utveckla engelskan på olika sätt, det ser jag som en fantastisk möjlighet att kunna vidareutvecklas och få sprida mina tankar och ideér hos andra lärare.

Jag ser tekniken som ett redskap och en möjlighet på många olika sätt både för de elever i behov av särskilt stöd och alla de andra eleverna. Det är en möjlighet att kunna tillgodose alla elevers behov bättre och att kunna ge eleverna redskap att klara sig i framtidens yrkeskategorier.

Jag började under förra året att flippa mina läxor både med filmer, enkäter och bara uppgifter. Tänker att det är den mentala flippen som är viktigast. Det var i denna vevan som jag också började inse vilken enorm resurs vi har i de sociala medierna med det utvidgade kollegiet. Jag har utvecklats minst tio gånger så snabbt med dessa kollegor som jag hade gjort om jag bara varit med mina faktiska kollegor. Jag startade upp två bloggar i våras med. Denna som jag skriver lite i då och då och en engelskablogg för år 4-6. Under hösten nu har jag också gått med i tävlingen som Webstjärnan har och har startat en klassblogg för min 3-4a där jag ska prova att få in eleverna i denna värld med riktiga mottagare och satsar på skrivutvecklingen i första hand.

Jag arbetar med synligt lärande, kamratbedömning, självbedömning, formativ bedömning, The big 5 tänk och med så mycket nytänkande som går. Jag är inte rädd för att misslyckas och jag har ofta många idéer och lika många bollar i luften både privat och i jobbet.

På det personliga planet har jag två härliga pojkar på fem och tio år som bor hos mig den mesta tiden. Jag älskar att vara ute i naturen både vid havet och i skogen, jag försöker hitta stunder att träna och promenera och jag gillar att laga mat och spela spel.

Personliga mål

Jag vill få till att låta eleverna blogga själva, jag vill få eleverna mer delaktiga i bloggen på riktigt, jag vill få till att kunna arbeta mer i Google vilket är en guldgruva jag inte har haft tid att sätta mig in i och jag vill få kläm på att twittra ordentligt. Jag skulle också vilja få fler konkreta tips på att använda skype mer i klassrummet och kanske våga skypea med klassen under detta läsåret! Vi får väl se vad detta kommer att ge - jag delar gärna med mig om det finns saker jag kan bidra med - Charing is caring! Älskar fb-gruppernas filosofi!!

Nu är det bara att hänga på och se hur vi kan utvecklas tillsammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar